‘Watermelding’ feature verbindt sportvisser met onderzoekers

De Vangsten app, Nederlands populairste sportvislogboek, geeft sportvissers de mogelijkheid om real-time vanaf het water een omgevingsmelding te sturen aan onderzoekers, waterschappen en hengelsportfederaties.

 

Sportvissers worden wel beschreven als de “ogen en oren langs de waterkant”. Begrijpelijk, want vissers zijn regelmatige watergebruikers. Ze gaan bij weer en wind.

Veel sportvissers zijn ook opmerkzaam. Ze zijn honkvast, hebben lokale kennis en merken veranderingen in hun omgeving snel op.

Ben je als sportvisser getuige van o.m. (dreigende) vissterfte, stroperij of ‘knakalen’? Dan kun je dat nu gemakkelijk melden bij de juiste organisatie.

De Vangsten app geeft sportvissers direct vanaf het water de meest vindbare en directe lijn om een omgevingsmelding te sturen aan onderzoekers, waterschappen en hengelsportfederaties.

De Watermelding feature is centraal zichtbaar en toont een index met actuele projecten, platforms en thema’s waarop je kunt melden. Zo vind je snel het relevante formulier of platform om met jouw waarneming bij te dragen.

Niet uit de lucht

Dit is een uitwerking van het idee van Vangstenregistratie.nl dat eerder door de Unie van Waterschappen (Dutch Water Authorities) werd genomineerd voor de Waterinnovatieprijs.

Meer weten?

Heb je een vraag of opmerking n.a.v. dit artikel? Stuur ons een bericht en we nemen snel contact met je op.