Vangstenregistratie.nl data naar NLBIF

Vangstenregistratie.nl exporteert data over in Nederland gevangen en waargenomen vissen naar NLBIF. Het platform ontvangt hiervoor financiering via de NLBIF call van 2023.

Uitwisseling met landelijke natuurdata portalen sluit aan bij de hoofddoelen van het platform: kennis delen en bijdragen aan vis- en wateronderzoek. Dit jaar wordt naar verwachting ook een koppeling met NDFF gerealiseerd.

Vangstenregistratie.nl is een digitaal platform voor sportvissers, opgericht om kennis te delen en de unieke, collectieve data over hengelvangsten in te zetten voor kennis en onderzoek. 

Het platform bestaat ruim 20 jaar, is volledig onafhankelijk van hengelsportorganisaties, wordt beheerd door vrijwilligers en gefinancieerd met sponsoring, donaties en betaalde accounts.

Dataleveringen voor onderzoeksprojecten gebeuren op projectbasis. Sportvissers bepalen zelf aan welke projecten zij bijdragen.

Lokale hengelsportverenigingen en -federaties kunnen de gegevens gebruiken voor onderzoek naar visstanden en hengelgebruik op hun eigen wateren.

VAART software verzorgt de technische ontwikkeling en onderhoud van Vangstenregistratie.nl Lees meer hierover in onze case beschrijving.

Meer weten?

Heb je een vraag of opmerking n.a.v. dit artikel? Stuur ons een bericht en we nemen snel contact met je op.