Technische strategie voor Raingo regenwater analyse platform

We hielpen Buro Regen & Water met een technisch-strategisch plan en een ontwerp van hun online platform. Met dit platform wil BRW haar klanten een risico analyse van regenwaterschade bieden, gekoppeld aan concrete oplossingen om risico’s te verminderen.

Gezamenlijke sessies

Belangrijk voor Buro Regen & Water is dat zij, als niet-ICT bedrijf, als opdrachtgever toch leiding kan geven aan zo’n software project. Dat betekent vooral leiderschap in technische strategie. Om te begrijpen wat voor impact sommige technische keuzes hebben voor je project, is al een grote stap in de goede richting.

Daarom organiseerden we een aantal live sessies en hierin spraken we over die technische strategie. We spraken over vragen als:

  • Wat is het MVP van dit online platform?
  • Wat zijn belangrijke (algemene) architectuurrichtlijnen?
  • Wat zijn de technische risico’s bij zo’n project (en hoe verklein je die)?

Belang van architectuur & technische strategie

Architectuur is een cruciaal onderdeel van elk software project, en ook bij de bouw van een online platform. Maar bij een online product dat je vanuit een MVP ontwikkelt, is nóg meer onzeker dan anders.

Het is daarom goed om een technische strategie op te stellen, met algemene architectuurrichtlijnen waarmee het platform efficiënt, beweeglijk en snel kan worden doorontwikkeld.

Lees hier meer over software ontwikkeling.