Online platform voor wildcamera beelden – Wildlife Monitoring Solutions

Voor Wildlife Monitoring Solutions ontwikkelden we een modern wildcamera platform. Met dit platform biedt WMS haar klanten centrale verwerking en weergave van camerabeelden. Gebruikers krijgen per camera toegang en ontvangen beelden real-time via FTP, een online portal en notificaties. Dit platform maakt de weg vrij voor de volgende stap: automatische beeldherkenning van wildcamerabeelden.

Doelstelling en resultaat

Met dit online platform biedt Wildlife Monitoring Solutions haar klanten een oplossing voor hun wensen rond data-organisatie:

  • “We zoeken een veilige, centrale plek voor onze beelden…
  • waarmee onderzoekers hun eigen camera’s kunnen zien…
  • een notificatie ontvangen bij nieuw beeld…
  • en minder tijd kwijt zijn aan het analyseren van beelden.”
De beelden van alle wildcamera’s van één organisatie stromen in het platform samen. Per gebruiker worden toegangsrechten per camera ingesteld. Zo kunnen ecologen of onderzoekers zich concentreren op de beelden in hun eigen onderzoeksgebied. Ze kunnen beelden zoeken per periode en camera en desgewenst een melding ontvangen bij nieuwe beelden.
Wildcamera data platform Wilsus

Onze werkwijze

We implementeerden het platform in korte tijd, grotendeels in low-code SaaS componenten. We werken hierbij intensief samen met WMS vanuit onze praktische mvp-benadering: eenvoudig ontwerp, kleine stapjes en snel live.

Dankzij de low-code benadering en best practices op het gebied van software architectuur, is het platform eenvoudig te beheren, te monitoren en uit te breiden aan toekomstige wensen. Nieuwe features zijn al in voorbereiding, zoals bandbreedte registratie en automatische beeldherkenning.

Lennart Suselbeek

“Het is heerlijk samenwerken met het team van VAART software. Daar waar wij vaak precies weten waar onze gebruikers naar op zoek zijn, weten zij exact hoe dit optimaal te realiseren en implementeren. Zo komen we snel tot een afgebakend ontwerp en maken we sprongen vooruit in de digitalisering en verslimming van de wildcamerawereld. En dit is nog maar het begin, want ook op andere vlakken weten we elkaar tegenwoordig al snel te vinden. Een mooi voorbeeld van kruisbestuiving!”

Meer weten over Wildlife Monitoring Solutions? Ga naar www.wildlifemonitoringsolutions.nl

“Geweldig om zo te mogen bijdragen aan de dienstverlening van Wildlife Monitoring Solutions. VAART software en WMS hebben als bedrijven ook een mooie en steeds hechtere band met elkaar. Niet zo gek natuurlijk, we zetten ons beide in voor kennis van natuur en biodiversiteit!”


Cover afbeelding: fishhawk, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons