Online platform ERP/bedrijfssoftware – Moekes Maaltijd B.V.

Maartje - Moekes Maaltijd

“In het begin vroeg ik me af of een klein bedrijf wel ervaren genoeg zou zijn. Maar VAART software is professioneel, flexibel, kwalitatief goed en prettig in de omgang. De software heeft een enorm effect gehad: we maken minder fouten en onze administratieve processen zijn verkort van ongeveer een week naar een dag!”

Voor Moekes Maaltijd B.V. ontwikkelen we haar online platform voor ERP en andere bedrijfsfuncties. Orderverwerking, voorraadbeheer, productieplanning, inpaktaken en bezorging – het online platform vormt het ‘digitale hart’ van het innovatieve en sterk groeiende bedrijf.

Moekes Maaltijd kookt gezonde kindermaaltijden voor dagverblijven en scholen. Onze werkzaamheden aan dit online platform startten al vijf jaar geleden – en nog steeds verzorgen we samen de doorlopende verbetering en uitbreiding.

Resultaat

Aanleiding voor Moekes Maaltijd om een online platform te ontwikkelen, was het digitaal verwerken van klantorders. Dit zou de handmatige administratie van bestellingen enorm verminderen.

Het self-service ordersysteem is nog altijd een centrale functie in het platform. Maar inmiddels biedt het online platform Moekes Maaltijd nog veel meer taken in digitale vorm, die eerst tijdrovend en/of foutgevoelig waren.

Het resultaat (zie de uitspraak van Maartje hierboven) is niet alleen  enorme tijdwinst, maar ook een vermindering van alledaagse menselijke fouten.

De functies van het platform in vogelvlucht:

  • Self-service orderomgeving
  • Efficient beheer van voorraden
  • Printen van verpakkingslabels
  • Foutloos inpakken met barcode scanners
  • Beheer van recepturen en productieschema’s
  • Werkvoorbereiding verpakken en bezorgen
  • Aflever app incl routes en bevestigingen
 

Inmiddels kookt Moekes Maaltijd meer dan 1000 kilo kindermaaltijden per dag. Indrukwekkend, zeker als je bedenkt dat de aangesloten scholen en kinderdagverblijven dagelijks bestellen in porties van gemiddeld 200 gram, en de kinderen graag iedere dag een andere maaltijd voorzetten! We vinden het fantastisch dat ons werk hier een stukje aan mag bijdragen.