GWS-Monitor IoT platform

Voor GWS-Data ontwerpt en beheert VAART GWS-Monitor, het landelijke platform voor de registratie van grondwater op bouwplaatsen. Uitvoerders gebruiken het platform om volautomatisch grondwaterstanden en debieten te monitoren. Het geeft toegang tot realtime monitoring, instelbare alarmfuncties, een uitgebreid historisch archief, een mobiele invoerapp en een generieke API waarlangs dagelijks meer dan 500 IoT sensors hun metingen aanleveren.

api voor iot sensors

GWS-Monitor maakt het registreren van grondwaterstanden heel gemakkelijk. Maar het kan nog eenvoudiger: met mobiele peilbuis- en waterstand sensors. Dankzij de speciaal ontwikkelde API hoeft een uitvoerder slechts elke meter aan een unieke URL te koppelen. Dankzij IoT best practices verwerkt het platform dagelijks zonder enige moeite data van meer dan 500 IoT sensors.

projectmatig toegang

Beheer van het platform ligt geheel in handen van GWS-Data. In een speciale administratie-omgeving maken ze zelf klantlicenties aan, inclusief geavanceerde toegangsrechten per gebruiker. Verhoogde gebruikers kunnen zélf andere gebruikers toevoegen aan het systeem.

mobiele invoer

Waterstanden invoeren kan via de website, maar ook via de native Android en iOS app. De app gebruikt locatiebepaling via GPS om de dichtstbijzijnde meetpunten te tonen. 

GWS-Data logo

GWS-Data en VAART software werken sinds 2014 samen aan GWS-Monitor. Destijds in korte tijd als MVP ontwikkeld en gelanceerd, is het platform inmiddels uitermate volgroeid. Het is zeer rijk aan functionaliteit, maar blijft gezien de vele positieve reacties toch heel eenvoudig in gebruik. Een compliment voor beide partijen.

Recente cases

GWS-Monitor IoT platform

Voor GWS-Data ontwerpt en beheert VAART GWS-Monitor, het landelijke platform voor de registratie van grondwater op bouwplaatsen. Uitvoerders gebruiken het platform om volautomatisch grondwaterstanden en

Lees meer »
Scroll naar top