Over VAART software

Met technologie de wereld groener en blauwer maken

VAART software is gespecialiseerd in natuur en omgeving en gedreven door een klein team van data en software experts met een groen/blauw hart.

Wij werken met natuurorganisaties, onderzoekers en adviesbureaus die zich bezighouden met het waarnemen en meten van de natuur en een uitdaging zien in het verwerken, valideren, integreren en/of analyseren van hun groeiende datastroom.

VAART helpt ze hierbij, met een unieke mix van software en data expertise en een uiterst functionele en pragmatische benadering. Met uiteindelijk één doel: maximaal bijdragen aan kennis en educatie van onze buitenwereld.

Advies of kennismaken
Heb je een vraag over software of data en ben je werkzaam in de buitenwereld? Neem vrijblijvend contact op.

Het VAART netwerk
Ben je professional in software ontwikkeling of machine learning, heb je een groen/blauw hart en wil je aansluiten bij het VAART software netwerk? Laten we kennismaken.

Data & software architectuur | adviseur | oprichter

Jorrit Venema

Na 10 jaar ontwerpen van topkwaliteit large-scale software voor multinationals, corporate Nederland en MKB, richt ik me sinds 2019 voor de volle 100% op projecten en organisaties die zich bezighouden met onze natuur en omgeving. 

Een stap die mijn leven veranderde! Het blijkt een wereld van verschil om eerst te bepalen met wie je iets wil maken en waarom, en pas daarna -samen- wát je gaat maken.

Mijn ambitie is om VAART samen met andere tech en data professionals te laten groeien tot een daadkrachtig team, met een gezamenlijke positieve impact op onze buitenwereld.

Data science & natuur | adviseur

ARJAN HARING

Al ruim 10 jaar ben ik bezig met data science en in mijn vrije tijd zet ik me doorlopend in voor de natuur (onder andere de Amelisweerd campagne).

Ik ken Jorrit al 20 jaar en ben dan ook zeer gemotiveerd om met VAART natuur en data science bij elkaar te brengen, onder meer in het Natuurherkenning initiatief.

Vacature data scientist / beeldherkenning expert

Je werkt aan onderzoek naar de ‘best practice voor natuurherkenning’. Dit doe je door te experimenteren met beelden en tools voor specifieke soortgroepen, zoals vogels, vissen en vlinders. Behalve de resulterende modellen stel je mede een best practice op. Documentatie van je gebruikte tooling en uitgevoerde stappen is daarom heel belangrijk, en ook het stroomlijnen tot een praktisch functioneel proces. Je doet dit natuurlijk niet alleen, maar samen met het team en natuurpartners van VAART. Naast dit onderzoek kun je op projectbasis meewerken aan lopende en nieuwe beeldherkenning opdrachten voor klanten. 

Heb je interesse in deze vacature en wil je reageren? Neem contact met ons op. NB: wij zoeken geen recruiters.

Expertise

Scroll naar top