“Het is heerlijk samenwerken met het team van VAART”

VAART software is een klein adviesburo, opgericht in 2019. Wij werken voor betekenisvolle organisaties, die zich niet alleen richten op winst maar ook op milieu, mens en maatschappij.

Onze missie: de impact van betekenisvolle organisaties vergroten met data en software technologie.

Met veel enthousiasme helpen we onze klanten met strategisch advies en ontwikkeling van software, data en AI technologie. Elke opdracht is weer die mooie zoektocht – naar de simpelste oplossing met het beste resultaat.

Ja: praktijktoepassing, meetbaarheid, treinenman | nee: gehype, vergezichten, woordgrappen.

Jorrit Venema

Software en data architect, oprichter

“Na jaren te werken als freelance software architect was ik het generieke karakter van mijn werk beu. Het is mooi dat je met software voor iedereen iets kunt maken, maar tegelijkertijd kan dat dus ook een nadeel zijn. Eind 2019 VAART software opgericht om specifiek te werken voor betekenisvolle organisaties: ondernemers, organisaties of overheden die zich niet alleen richten op winst maar ook bewust bijdragen aan milieu, mens of maatschappij.

Ik ben trots op de mooie projecten waaraan we met onze kennis van software, data en AI mogen bijdragen!”

Jasper de Beer

Senior data scientist

“Inmiddels al zes jaar actief op het gebied van beeldherkenning, waarbij ik vooral gebruik maak van deep learning. Vaak is het doel hierbij om interessante onderwerpen te classificeren vanuit foto’s of video’s. Doordat zo veel data automatisch te filteren is, scheelt dit een heleboel tijd en geld.

Ik heb al van kinds af aan interesse in de natuur en dit uit zich tegenwoordig voornamelijk in fotografie. Het is dan ook een prachtige uitkomst dat deze twee domeinen samenkomen in mijn functie als data scientist bij VAART!”

Freelance kring

We zijn verbonden met een vaste kring van freelance specialisten in cloud software, frontend ontwikkeling, BI, analytics en design.

Vacatures

Momenteel hebben we geen openstaande vacatures. Maar als je denkt te passen bij VAART dan maken we graag kennis met je. Ook als je deel wil uitmaken van onze freelance kring!

Een klein buro?

“Een software buro van een paar mensen, is dat niet te klein voor onze opdracht?”

Een vraag die we regelmatig horen. Maar de grap is nou juist dat digitale creatieve slagkracht (software, AI, data science) met meer mensen niet echt gemakkelijker wordt. De noodgreep “wat handjes toevoegen” heeft bijvoorbeeld nog nooit een uitlopend IT-project gered. Misschien herken je dat, en vraag het anders maar eens na in je omgeving.

De reden? Digitale technologie draait voor 80% om afstemming en begrip; communicatie dus. En communicatie neemt exponentieel toe wanneer het tussen meer mensen moet plaatsvinden. Terwijl het niet exponentieel meer productiviteit oplevert. Hoe snel je “code kunt kloppen” is met huidige tools en frameworks allang niet meer relevant – het gaat om kwaliteit en efficiënt tot een product komen.

Tot slot hebben wij als klein team een enorm belang om ons werk slim en efficiënt uit te voeren. We willen immers meerdere klanten tevreden maken. Het laatste dat we willen, is maandenlang ‘op slot’ zitten. Daarom zoeken we altijd de eenvoudigste oplossing met optimaal resultaat.

Daarom zouden we zeggen: try us – en laat je verrassen door de kwaliteit van een klein buro.

Snel contact?