Open Source

De wereldwijde open source community en de technologie die eruit voortkomt, zijn onmisbaar voor ons werk. Daarom proberen we ook iets terug te geven. Op deze pagina vind je onze favoriete open source tools en onze eigen open source publicaties. Neem contact op als je vragen hebt en volg ons op Twitter of Linked In om geen updates te missen.

Onze favoriete open source data science tools

Streamlit

Met Streamlit ‘verpak’ je jouw Python datavisualisaties in een webapplicatie, om je analyses te delen met collega’s, klanten of website bezoekers. Streamlit geeft je analyses een strak design, dynamische filteropties en een responsive weergave op mobiel. De opties zijn uitgebreid en de leercurve vonden wij heel kort. Een voorbeeld van werk in Streamlit: het Waterdiertjes data dashboard.

Gradio

Met Gradio publiceer je een algoritme, zoals voor beeldherkenning, in een extreem simpele webapplicatie. Het is de eenvoud die Gradio zo sterk maakt: het enige dat je wil is input geven en de output zien. In Gradio verbind je simpelweg de input(s) van jouw algoritme met outputs in het scherm en voila: Gradio bouwt je user interface. Een voorbeeld van werk in Gradio: de AFFiNe demo applicatie.