Online platform ontwikkeling

Lanceer een vriendelijk webplatform voor monitoring of citizen science

Online platform

Een goed online platform is eenvoudig voor de gebruiker en wendbaar onder de motorkap. Bij het ontwikkelen van een online platform is het slim om zo snel mogelijk live te gaan. Dan leer je het snelst van je belangrijkste stakeholder: de gebruiker.

Hoe wij helpen

We zijn ervaren in het bouwen van online platforms voor IoT en monitoring. Zo ontwierpen we de besturings- en analyseportal van Vislift en het grondwater platform GWS-Monitor. 

Soms geven we bestaande platforms een verbeterslag. We verzorgen bijvoorbeeld sinds 2021 de functionele en technische doorontwikkeling van het citizen science platform Waterdiertjes.nl.

Hieronder lees je hoe we je helpen jouw platform te lanceren.

Online platform ontwikkeling: do's en don'ts

Datamodel als basis

Een goed platform ontwerp begint met een ontwerp van het datamodel. Aan welke data gaan gebruikers samenwerken, waar komt het vandaan en welke stadia doorloopt het?

Gebruikers centraal

Dit heb je niet van ons: managers kunnen blijven dromen over features zonder ooit een gebruiker te spreken. Cruciaal is dat je een gebruikersgroep opricht die je vertelt wat zíj belangrijk vinden.

Veel en vaak releasen

Het beste ga je zo snel mogelijk live met je iedere feature. Eigenlijk moet je je bezwaard voelen dat je zoiets simpels oplevert. Geloof ons: hier krijg je geen spijt van.

Vertel ons je case

Wil je vrijblijvend ons advies horen over jouw online platform? Stuur ons nu een bericht, we helpen je graag.