Online platform ontwikkelen

Online platform ontwikkelen? Onderzoek eerst of een bestaand platform of SaaS service voldoet – en bespaar jezelf mogelijk veel geld en tijd.

Wij hanteren een gouden regel: “maak geen dingen die je ook kunt kopen”. Voor online platform ontwikkeling geldt dit ook. Kijk daarom eerst of je kunt aanhaken bij een bestaand cloud platform of dienst.

Kijk bijvoorbeeld eens naar online platforms zoals Google Looker Studio, Microsoft Power Apps, ArgGIS Online, Tygron of Blockbax.

De meeste cloud licenties starten voor een paar tientjes per maand. Vergeet niet: hiervoor krijg je een doorontwikkeld, getest en bugvrij product waarmee je een vliegende start kan maken.

Die afweging is belangrijk, want veel mensen onderschatten hoe duur het is om een online platform te ontwikkelen dat foutloos werkt, altijd beschikbaar is en grote hoeveelheden data aankan. Om nog maar niet te spreken van het ondersteunen van gebruikers, het organiseren van backups, enzovoort.

maatwerk software ontwikkeling
Het online platform voor ERP van Moekes Maaltijd B.V.

Online platform ontwikkelen met VAART

Het online platform voor royalties van Bookora

Dit gezegd hebbende. Ben je nog steeds overtuigd en wil je je eigen online platform ontwikkelen?

Wij kunnen je helpen met de ontwikkeling van jouw online platform. We maakten al veel platforms rond het organiseren van bedrijfsprocessen, data en meetgegevens. Zo ontwikkelden we:

 

Onze ontwikkelde online platforms

Online platform ontwikkeling tips

We gebruiken het liefste low-code cloud services: bouwsteentjes met basisfunctionaliteit die je kunt integreren en aanpassen. Zo houden we de ontwikkelkosten zo laag mogelijk en kunnen we snelle stappen zetten.

Onze drie praktijktips voor succesvolle online platform ontwikkeling:

1. Datamodel als basis

Een goed online platform ontwerp begint met het datamodel. Aan welke data gaan gebruikers samenwerken in je online platform? Waar komt de data vandaan en welke stadia doorloopt het?

2. Gebruikers centraal

Hoe goed en lang je ook nadenkt over je online platform: gebruikers hebben het laatste woord. Geef ze dus ook het eerste woord. Organiseer een gebruikersgroep van powerusers en vraag wat zij willen.

3. Veel en vaak releasen

Ga zo snel mogelijk live met iedere feature van je online platform. Het moet spannend voelen om zoiets simpels op te leveren. Zo ontdek je in de praktijk wat werkt en wat niet. En leer je het snelst.

Online platform ontwikkelen?

Maak gebruik van onze jarenlange ervaring met online platform ontwikkeling. Stuur nu een bericht en we maken snel een afspraak.