Software ontwikkeling

Als je data wil analyseren of ontsluiten kom je tegenwoordig een heel eind met standaard platforms*. Maar soms heb je toch maatwerk nodig. Omdat je toepassing of campagne zo niche of uniek is, dat het niet in een standaardsjabloon past. Een tool, online platform of dashboard: wat je ook maakt, het is belangrijk om zo snel mogelijk live te gaan. Zo leer je in de praktijk, de beste leermeester.

Voorbeelden: ArcGIS, Geodan, Tygron, Power Apps, Data Studio

Wat wij doen rond software ontwikkeling

Wij ontwikkelen tools, online platforms en software landschappen. We ontwierpen bijvoorbeeld de besturings- en analyseportal van Vislift en ontwikkelden het grondwater metingen platform GWS-Monitor en het camera platform van Wildlife Monitoring Solutions.

Soms nemen we bestaande applicaties in beheer om die te verbeteren. Sinds 2021 verzorgen we bijvoorbeeld de functionele en technische doorontwikkeling van het citizen science platform Waterdiertjes.nl.

GWS-Monitor online platform

Ga je software laten maken?

Ons advies voor een succesvol software ontwikkeling project:

1. Datamodel als basis

Een goed software ontwerp begint met het datamodel. Aan welke data gaan gebruikers samenwerken, waar komt het vandaan en welke stadia doorloopt het?

2. Gebruikers centraal

Dit heb je niet van ons: managers kunnen blijven dromen over features zonder ooit een gebruiker te spreken. Cruciaal is dat je een gebruikersgroep opricht die je vertelt wat zíj belangrijk vinden.

3. Veel en vaak releasen

Het beste ga je zo snel mogelijk live met je iedere feature. Eigenlijk moet je je bezwaard voelen dat je zoiets simpels oplevert. Geloof ons: hier krijg je geen spijt van.

Meer informatie

Werk je aan natuur en omgeving en wil je een tool of platform laten bouwen? Wij adviseren je graag.

Stuur een bericht via de contactpagina en we nemen snel contact met je op.