Data-analyse en rapportage

Efficiënt gegevens combineren, tot uitdrukking brengen en delen

Data analyseren

Data kun je op super veel manieren analyseren. De vorm die je kiest, hangt vooral af van je doelstelling: wat wil je ermee vertellen, en aan wie? Wij helpen je een praktische keuze te maken, de juiste tools te kiezen en bouwen een sjabloon, voorbeeld of omgeving die je veel tijd bespaart.

Waterschapsgebieden

Hoe wij helpen

Als data engineers kunnen we je data landschap ontwerpen of onder de loep nemen. Dan praten we over bronnen (datasets, sensors, partners), lagen (ruw, gecureerd, getransformeerd) en activiteiten (verwerking, transformatie, analyse).

Maar meestal helpen we vooral bij de laatste activiteit: de analyse. We kunnen je helpen een geschikte vorm te kiezen en een template of herbruikbare omgeving voor je bouwen. 

Natuurlijk zullen we altijd even checken hoe het zit met de kwaliteit van je data en of die wellicht op slimme manieren kan worden samengevoegd, gevalideerd of getransformeerd.

Hieronder een aantal vormen van data-analyse.

Data-analyse vormen

Geo-analyse

De standaard GIS kaartjes kan iedereen inmiddels wel maken en jij waarschijnlijk ook. Maar dan was je hier niet. Wij gebruiken graag python, geopandas en leaflet. Open source tools waarmee je je analyses goed kunt automatiseren.

Real-time analyse

Niet verder vertellen, maar het zijn zelden je gebruikers die vragen om real-time statistieken. Vrijwel altijd is “near real-time” voldoende, een vorm waarin je analyses periodiek klaarzet. Wij helpen je het perfecte snijpunt te vinden. 

Online dashboard

Eén van de mooiste analyse producten die er bestaan: het online dashboard. Een plek waarin je in één oogopslag ziet “hoe het ervoor staat”. Less is more, maar de simpele cijfers vragen vaak om flinke berekeningen. 

Meer weten over data-analyse

Wil je eens verder praten over data-analyse? Of meer weten over onze favoriete tools van dit moment? Stuur ons vrijblijvend een bericht, we adviseren je graag.

Video afspelen over Waterschapsgebieden rapportage

Video: presentatie geo-analyse waterschappen

Op 3 februari 2022 zaten bijna 50 experts uit de Nederlandse waterwereld in een webinar en presenteerden, spraken en discussieerden ze over Waterdiertjes.nl en de betekenis voor onze kennis van waterkwaliteit. Wij ontwikkelen de techniek en functionaliteit van Waterdiertjes.nl. Tijdens het webinar vertelde Jorrit iets over de spreiding van de data over Nederland en in de waterschapsgebieden.