A.I. en beeldherkenning

Leren van je bestaande data

A.I. een systeemtechnologie

Artificiële intelligentie wordt beschouwd als ‘systeemtechnologie’; een technologie met een grote impact op de samenleving, die vooraf niet kan worden voorzien. Vergelijkbaar met de verbrandingsmotor en elektriciteit.

Hoe wij helpen

Onze data scientists zijn goed in het ontwerpen, trainen en vooral praktisch toepassen van voorspellingsmodellen, onder meer voor beeldherkenning.

Om ons heen zien we vaak dat de opbrengst van A.I. op korte termijn wordt overschat. En dat teveel nadruk wordt gelegd op de techniek en het éénmalig samenstellen van ‘het model’.

De kunst volgens ons is om doelstellingen meetbaar te maken, domeinexperts een sleutelrol te geven en een cyclisch proces van tests, evaluaties en benchmarks in te richten.

Hieronder lees je hoe we daarbij helpen.

Praktijktoepassingen

Datavalidatie

Wil je binnenkomende data automatisch beoordelen? Wij helpen je om vanuit bestaande data een voorspellingsmodel te trainen en verbeteren.

Beeldherkenning

Moet je grote volumes beeldmateriaal verwerken en analyseren? We helpen je om krachtige beeldherkenning in te zetten om veel onnodig handwerk te besparen.

Optimalisatie

Wil je een geautomatiseerd proces, zoals besturing, zelfstandig laten leren en optimaliseren? Wij helpen je om zelflerende intelligentie te ontwikkelen.

Download de Praktijkgids beeldherkenning

Leer onze top-vijf praktijkervaringen om te komen tot een beeldherkenning toepassing die je écht kunt gebruiken.

Begin nu met artificiële intelligentie

De verwachtingen zijn hooggespannen, en de technologie is zeker veelbelovend. Toch is niet elk scenario de moeite waard om met AI op te lossen. Wil je vrijblijvend ontdekken of jouw project haalbaar, realistisch en zinvol is? Stuur ons dan nu een bericht, we adviseren je graag.

1. We bespreken jouw doelstelling en plannen

2. Je levert een sample met data en wij zoeken naar openbare datasets

3. We beoordelen je case en adviseren over haalbaarheid en aanpak

Video afspelen over Beeldherkenning vissen Microsoft Global AI presentatie Jorrit Venema VAART software

Video: presentatie A.I. model bij Microsoft

In 2019 namen wij ons eerste model voor visherkenning in gebruik, voor kwaliteitsverhoging en validatie van citizen science data. We trainden dit beeldherkenning model met een A.I. tool van Microsoft, en presenteerden ons werk op de wereldwijd uitgezonden “Global AI Night” in Amsterdam.