500 IoT-sensors leveren data aan GWS-Monitor

 

Meer dan 500 IoT-sensors zijn aangesloten op GWS-Monitor, het landelijke platform voor grondwatermonitoring van GWS-Data. Dankzij het schaalbare ontwerp volgens IoT best practices, verwerkt het platform moeiteloos alle data.

De sensors versturen data via een generieke API die aan licentiehouders beschikbaar wordt gesteld. De meeste sensoren zijn peilbuismeters, die de hoogte van de grondwaterstand aflezen. Dit zijn vaak low-power apparaten die hun data intern archiveren en in regelmaat, bijvoorbeeld elk uur of elke dag, versturen naar de API.

VAART software ontwerpt het platform GWS-Monitor in opdracht van eigenaar GWS-Data, een juridisch adviesbureau rondom grondwateronttrekking. Het platform verwerkt tienduizenden metingen per dag en voorziet klanten van 24/7 monitoring, alarmeringen en rapportages. 

Om pieken in datalevering aan te kunnen, verzamelt GWS-Monitor alle handmatige metingen en bulkdata in een service bus architectuur. Zo kan het platform alle data ‘innemen’ en in haar eigen tempo in parallel verwerken. 

De schaalbare service bus is één van de IoT best practices die in het ontwerp zijn doorgevoerd. GWS-Data en VAART werken samen sinds de eerste release in 2013.

Bron afbeelding: GWS-Monitor

Meer weten?

Heb je een vraag of opmerking n.a.v. dit artikel? Stuur ons een bericht en we nemen snel contact met je op.